Stress

Få hjælp til stress, så du kan blive stressfri og skabe et liv i balance

Du skal være stressfri. Ikke bare nu men på sigt!

Jeg overholder sundhedsmyndighedernes Covid-19 anbefalinger! 

Der er mulighed for fysisk fremmøde 1:1 eller onlineforløb over Teams, Meet eller Zoom.

Stress kan komme til udtryk på mange måder. 

Det kan være tankerne, der larmer nat og dag, uden at der kommer noget konstruktivt ud af dem. En tanke kan hurtigt blive til mange tanker, der vækker en masse svære følelser, der igen resulterer i en masse svære tanker, der ødelægger søvnen og sender kroppen ud i en voldsom stressreaktion.

Det kan også være kroppen, der værker med smerter og spændinger eller hyppige hovedpiner og anfald af svimmelhed. Det kan også være, du mærker det, som en trykken for brystet, hjertebanken og stakåndethed.

Det kan være følelsesmæssige udbrud, dårlig trivsel, et generelt dårligt humør eller en følelse af, at alt er uoverskueligt. Selv de små ting i hverdagen. 

Hvis du kan nikke genkende til noget af det ovenstående, er du formentlig enten ved at udvikle stress eller allerede ramt at stress i en eller anden grad. 

Det kan være en virkelig svær erkendelse at komme frem til, at du måske er blevet stresset. At skulle stoppe op, mærke efter eller måske endda trække stikket, give efter for kroppens signaler og overgive sig til trætheden kan virke helt uoverskueligt. 

 Mange stressramte oplever i forvejen, at de ikke helt slår til i hverdagen, så det kan føles som et svigt i forhold til arbejdet og familien at erkende og sige højt, at grænsen er nået. 

Spørgsmålet er netop, hvornår er din grænse nået? 

Har du overvejet, hvor længe du kan holde til at fortsætte, uden at der sker en forandring? 

Hvor længe kan du holde til din situation, som den er nu? 

Stress udvikler sig ofte gradvist over tid. Det kan derfor være enormt svært selv at opdage, hvor stresset man er blevet. Derfor kan det være en hjælp og en god ide at tale med en fagperson, som kan hjælpe dig med at samle trådene og få skabt et overblik.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale omkring din stress. 

Du kan booke en tid direkte her eller på telefon 31 24 34 01. 

Mine lokaler ligger i Værløse, Nordsjælland – 25 min fra København, 10 minutter fra Værløse Station og tæt på skøn natur.

Hvorfor er det så svært at give slip?

Det er så vigtigt at understrege, at alvorlig stress ikke kun opstår, som følge af almindelig travlhed i en kortere periode. Alvorlig stress handler heller ikke kun om perfektionisme, og at man som stressramt skal lære at sige pyt. Stress kan ramme alle!

Stress udvikler sig i langt de fleste tilfælde som følge af en overbelastning, der har stået på over en længere periode. 

Det, der udløser stress, er meget ofte en blanding af ydre faktorer eller forhold i kombination med en indre reaktion eller konflikt. Det kan for eksempel være ydre forhold i livet eller konkrete opgaver, som den stressramte ikke oplever at have ressourcer, handlemuligheder eller beslutningskompetencer nok til at kunne løse selv. 

Det kan være enormt svært at overgive sig til, at man er blevet stresset. Årsagen til det kan findes i stressfysiologiske forhold i hjernen og nervesystemet. Behovet for at hænge fast med kløerne i væggen og kæmpe til sidste blodsdråbe hænger sammen med det forhøjede niveau af stresshormoner. Din hjerne og dit nervesystem er i alarmberedskab.

Din hjerne og nervesystem tror, at du er i fare og at du skal kæmpe for overlevelse. Det sidste i verden du vil gøre, hvis dit liv var i fare, ville være at lægge dig ned og sove.

Følelser som skyld, skam, vrede, irritation, aggressioner og utilstrækkelighed er alle sammen følelser, der udløses af stresshormoner, så de hænger sammen med forhøjede niveauer af stresshormoner. Der er fundet sammenhæng mellem lavt selvværd og stresshormoner, der indbyrdes forværrer hinanden i en negativ spiral.

Det er derfor så vigtigt at få brudt spiralen og få skabt nogle rammer, hvor du kan få ro. Når dine stresshormoner har lagt sig, vil du begynde at kunne mærke dig selv igen.

Hvis du har behov for en snak og en vurdering af din situation og en vurdering af om du er stresset, kan du booke en afklarende samtale med her

Afklarende samtale

Book en afklarende samtale om stress. Samtalen er uforpligtende og gratis. Du får en vurdering af din grad af overbelastning og en anbefaling af, hvad du skal gøre.

Forebyggelse af stress

Forebyggende stresscoaching til dig, der mærker tiltagende stress og ønsker at bremse en negativ udvikling

Stressbehandling - sygemelding

Hjælp til dig, der er sygemeldt med stress og har brug til stressbehandling og støtte.

Hvad er stress?

Hvad er stress?
Hvordan opstår stress?
Hvad udløser stress?

Symptomer på stress

Få et overblik over de forskellige
fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer på stress og hvordan hjernen påvirkes af stress.

For virksomheder

Har I en stresset medarbejder? Jeg indgår aftaler med små og mellemstore virksomheder om stresscoaching og stressbehandling til jeres medarbejdere.

Ønsker du tid til en stressvurdering?

Hvis du ønsker tid til en indledende samtale, kan du kontakte mig ved sende mig en mail via dette link.

Du er meget velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale og afklaring af, hvad jeg kan hjælpe dig med.

Du kan ringe på tlf 31 24 34 01.