Om mig - Mette Weinreich

Jeg hedder Mette og er født i 1976.

Jeg bor i Værløse, Nordsjælland med min familie – lige der hvor byen slutter og naturen starter. 

Der er ret stor sandsynlighed for, at du kan finde mig på gåture i al slags vejr i den smukke furesøske natur med min tro og faste gåmakker, golden retrieveren Maggie. 

Ind imellem har jeg selskab af min søn. Han har også en dyre- og naturelsker gemt i sig, men han er ikke selv helt overbevist om det endnu. Han mener, at computere er essensen af livet.

Hvis du støder ind i mig, går jeg højst sandsynligt og spejder efter havørnene ved Farum sø eller tager billeder. Jeg har en lille naturfotograf gemt i maven, men mangler det gode kamera og en makrolinse.

At være i naturen mindsker stress og beroliger krop og sind. Jeg bruger derfor meget gerne naturen på både mine mindfulnesshold og med mine stress- og mindfulnessklienter.

 

Den Professionelle Stemme - undervisning ved Mette Weinreich
Mette Weinreich
Stressbehandling
Mette Weinreich, Værløse

Min egen historie

Mit eget liv har været præget af forandring. Både forandring jeg selv har sat i gang, men bestemt også forandring, som bare er sket.

Jeg har været i gennem flere langvarige livskriser og svær stress udløst af alt fra ufrivillig barnløshed, tab og sorg, sygdom, arbejdsrelateret stress og skilsmisse.

Jeg ved, hvordan krop og sind påvirkes af stress og hvor langt væk, man kan komme fra sig selv, når alting buldrer og brager i livet.

Men jeg har også lært, at man kan komme hjem til sig selv, restituere og genoprette balance. Også selv om mange ydre omstændigheder fortsat ikke er faldet på plads. 

Den smerte, der har været i mit liv, har været min største læremester. Den har vist mig, hvordan jeg selv kan vælge at tilføre mening til det, der umiddelbart kan opleves som meningsløst. Mening for mig er læring. Der er altid noget at lære af det, der sker.

Min egen vej til restitution og balance er og har været gennem daglig meditation, mentaltræning og lange gåture i naturen. 

Gennem daglig meditation har jeg fundet en stabilitet og dyb tryghed ved at opdage den indre centrering, som vi alle har, hvor der altid er stilhed og ro på trods af det kaos, der måtte være omkring os.

Mine faglige baggrund og erfaring

Jeg er uddannet

Certificeret stresscoach ved Matzau Erhvervspsykologer.

Mindfulnessinstruktør hos psykolog Emil Noll 

Cand.mag i audiologopædi fra Københavns Universitet,

Lærer i Alexanderteknik fra Alexanderskolen i København.

Klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Jeg har efterhånden afholdt i nærheden af tyve 8-ugers kurser, weekendworkshops og fortsætterkurser i mindfulness meditation i min virksomhed. 

Dertil kommer individuelle forløb med stressbehandling, hvor jeg har hjulpet stressklienter med alt fra lette til svære grader af stress til et liv med balance.

Tidligere jeg har arbejdet som audiologopæd og undervist personer med stemme- og talevanskeligheder, hvor psykiske reaktioner og stress var stor del af det logopædiske arbejde. Heraf opstod ønsket om at uddanne mig som mindfulnessinstruktør og stresscoach.

Fra Alexanderteknikken har jeg en dyb indsigt og erfaring med bevidstgørelse af uhensigtsmæssige vaner og adfærd og med bevidste vane- og adfærdsændringer. Både fra Alexanderteknikken og stemmearbejdet har jeg en lang erfaring i at arbejde kropsligt med motoriske adfærdsændringer som holdningskorrektion, regulering af muskelspændinger, afspænding og regulering af åndedrættet.

Jeg er optaget af...

… at fusionere høj faglighed og evidensbaseret indsats med varme, omsorg, indføling og intuition.

Det er min overbevisning, at vi mennesker trives, er gladest og bruger os selv bedst, når vi fylder livet med det, der er i overensstemmelse med vores værdier og rør sig i hjertet. 

Det er bare ikke altid lige let at lytte til kroppen og hjertet fremfor hjernen, men som med alt andet kan det trænes til at blive lettere. 

Det kan bestemt anbefales at træne kontakten til kroppen og hjertet. For det er her igennem, at vi bedst kan være i kontakt med vores egen indre visdom om, hvem vi er og hvad vi skal.  

Jeg har selv en dyb spirituel forankring i livet og folder det gerne ud i praksis, men kun hvor det ønskes af dig som klient.

stress - mette weinreich
Solnedgang over Værløse Golfklub
Mindfulness meditation

Min passion og mit formål er livsforandring

Det er mit store ønske at hjælpe andre hjem til en centrering i dem selv. 

En stabil centrering hvorfra de kan begynde at navigere efter egne værdier og gå frem i livet med mod og i fuldstændig overensstemmelse med dem selv.

Det overordnede tema i alt, hvad jeg har lavet, er forandring på et personligt plan med opdagelse og udfoldelse af personlige ressourcer, kompetencer og muligheder.

Det har været min egen vej i livet at gå fra at være selvundertrykkende til at være selvopbyggende. Der er derfor intet mere meningsfyldt for mig end at hjælpe andre med at skabe forandring og være en vedholdende støtte i processen. 

Den røde tråd i mine uddannelser og arbejdsliv har været interessen for at opdage og forandre ubevidste vaner og adfærdsmønstre. 

Det, at blive bevidst om en enkelt begrænsende vane og erstatte denne vane med en mere konstruktiv og understøttende vane, kan sætte livet i bevægelse med en større forandringsproces. 

Forandring og...

Stress kan føles som et tab af sig selv, de vante rammer og af hverdagen. Men stress er en invitation til at stoppe op og se på de faktorer i livet, der ikke fungerer. Et stressforløb kan give en øget indsigt i egne narrativer, værdier og grænser. Og på det  grundlag kan man skabe de forandringer, der skal til for at leve et liv, der er i bedre overensstemmelse med den, man er. 

Mindfulness og mindfulness meditation åbner op for en ændring af mentale vaner og adfærd, fordi det gennem meditation bliver muligt at opdage, at vi ikke nødvendigvis behøver at være optaget af vores tanker hele tiden. Vi kan i stedet nøjes med at iagttage, når tankerne opstår, registrere hvad de indeholder og lade det være ved det.

Det bliver muligt at opdage, at tankemønstre egentlig også “bare” er vaner og ikke absolutte sandheder og at man er så meget mere end indholdet af sine tanker.

At arbejde med stemmen er dybt interessant i sig selv, men også i forhold til stress. Den måde vi vanemæssigt, bruger vores stemme på, fortæller en del om, hvordan vi har det. Der er tæt sammenhæng mellem stress og stemme- og halsgener. Stress kan sætte sig i halsen som spændinger og påvirke stemmen. 

For det andet handler en stor del af stress om, at man i overført forstand ikke står ved sin egen stemme i livet og får sagt til og fra eller givet udtryk for sig selv og sin egen sandhed. At arbejde med stemmen kan derfor åbne for en større forandring.

.... og Alexanderteknik

I Alexanderteknikken arbejder man også med at opdage, hvordan man bruger sig selv kropsligt og motorisk og med at ændre sine motoriske (u)vaner ved at ændre den måde, man bruger sig selv på. Alexanderteknikken er essensen af bevidst adfærdsændring og på mange måder en fysisk pendant til mindfulness. 

Jeg bruge elementer af Alexanderteknikken til at bevidstgøre stressklienter om fysiske spændingsmønstre og  til at hjælpe den enkelt klient at give slip i kroppen.

Hvor ligger mine lokaler?

Jeg holder til i Værløse, som ligger i den fineste nordsjællandske natur mellem Søndersø og Farum Sø og skønne skovområder. 

Jeg bruger gerne naturen på stressreducerende og mindfulle walks n’ talks med mine klienter. 

Mine lokaler ligger 1,1 km eller et kvarters gang fra Værløse Station og kun 22 minutter i bil fra Rådhuspladsen i København. 

Der er gæsteparkering ved døren.

 

Mette Weinreich Stresscoach og mindfulnessinstruktør
Mette Weinreich, Stresscoach og mindfulnessinstruktør