Weekendkursus i meditation

Kom i gang med at meditere

Et introduktionskursus i mindfulness meditation over to formiddage.  

Weekendkurset er for dig, der gerne vil i gang med at meditere på egen hånd og er nysgerrig efter at finde ud af, om mindfulness meditation er noget for dig.

Weekendkursus meditation i Værløse, Nordsjælland

Vi tænker ca 60.000 tanker dagligt og heraf er over 90% af vores tanker gentagelser af tanker, vi tænkte i går og i forgårs og dagen før det.

Meget ofte er vores tanker negative, tunge, vurderende og bedømmende, eller de kan vække bekymringer og nervøsitet. 

Vores tanker kan også køre i ring og kredse i en konstant gentagelse omkring ting, der allerede er sket, sagt eller gjort. Gentagelser, som vi kan have svært ved at stoppe og træde ud af, fordi vi ikke ved hvordan.  

Når tankerne kører i ring, kan de sende os i øst og snart i vest, hvad angår humør og stemningsleje. 

Vi kan blive så overbeviste om, at vores tanker rummer sandheden, at vi indretter os efter indholdet af dem og derved lader dem forme vores virkelighed. 

Når tankerne holder os vågne om natten, når de fremkalder følelser, der er svære at håndtere, som vi blindt reagerer på, når tankerne får vores muskler til at spænde op, adrenalinen til at stige og hjertet til at banke hurtigere , er vores tankemønstre blevet usunde for os. 

Det kan ske helt af sig selv, men det sker især, når vi i forvejen er stressede. Vi kan ende med helt at miste kontakte til os selv og den vi egentlig er, fordi tankerne larmer og slører vores opmærksomhed og bevidsthed.

Kurset er en god blanding af praksis og teori med forskellige meditationer og mindfuldøvelser. Mette er rigtig god til at formidle og skabe en tryg stemning.
Jeg fik mange værktøjer til at komme igang med at meditere og kan varmt anbefale kurset.

Henriette Saietz, Trørød

Lær at finde ro for tankerne:

Mindfulness meditation har været brugt i flere tusind år, som en metode til at skabe indsigt, indre balance og mental ro. 

I mindfulness meditation arbejder man med hele tiden at føre sin opmærksomhed væk fra tankerne og over på det, som øjeblikket indeholder: f.eks. vejrtrækningen, kroppen eller en af sanserne. 

Ved gentagne gange at føre opmærksomheden væk fra tankerne og over på at sanse  øjeblikket, som det er, forbedrer du din evne til at være til stede lige nu og her – altså din evne til at være nærværende. Samtidig øver man sig i forskellige mentale indstillinger som at give slip, acceptere og at undgå hele tiden at bedømme alt, hvad der sker inkl. sig selv. 

Du bliver stille og roligt bedre til at møde det, der sker og til at være i øjeblikket, som det er, med en større accept. 

Med tiden vil tankerne blive mindre og mindre påtrængende og når de opstår, vil du bedre kunne iagttage dem, i stedet for at gå med dem og blive opslugt af indholdet af dem. Gradvist vil du kunne få en oplevelse af en øget indre centrering og tilfredshed med livet, som det er. 

Der er efterhånden rigtig meget forskning, der viser, at en daglig meditationspraksis er dokumenteret effektiv i forhold til at sænke niveauet af vores stresshormoner, reducere uro, tankemylder og forbedre det psykiske velbefindende med en positiv effekt på helbreddet.

Indhold på kurset

På weekendkurset i meditation vil du:

• blive introduceret for hvad meditation og mindfulness er

• blive guidet i forskellige former for meditation, vejrtræknings- og afspændingsøvelser

• modtage teoretisk undervisning om meditation og mindfulness

• have mulighed for at stille spørgsmål og udveksle oplevelser/erfaringer med de andre kursusdeltagere

• blive vejledt i hvordan du kan opbygge en meditationspraksis på egen hånd

Du vil desuden få adgang til skriftligt kursusmateriale samt lydfiler, som du kan downloade, så du kan fortsætte med at meditere derhjemme og få gang i din egen meditationspraksis.

Praktiske oplysninger

Ved deltagelse på weekendkurset opnår du 400 kr i rabat ved tilmelding på et senere 8-ugers kursus. Du kan få tilsendt en rabatkode af Mette Weinreich.

Næste kursus

lør og søn 30. og 31. januar - aflyst grundet Covid-19.

Tidspunkt: kl. 9.00 – 12.00 (begge dage). 

Adresse: Kirke Værløsevej 38, 1
3500 Værløse

Pris 1050 kr

Prisen inkluderer undervisning, lydfiler og skriftligt kursusmateriale med teori.
Desuden kaffe og te.

Antal deltagere: 4-8 personer (coronarestriktioner overholdes)

lør og søn 27. og 28. februar

Tidspunkt: kl. 9.00 – 12.00 (begge dage). 

Adresse: Kirke Værløsevej 38, 1
3500 Værløse

Pris 1050 kr

Prisen inkluderer undervisning, lydfiler og skriftligt kursusmateriale med teori.
Desuden kaffe og te.

Antal deltagere: 4-8 personer (coronarestriktioner overholdes)

Er du nysgerrig efter at finde ud af hvad Mindfulness er og hvordan det kan (og vil) ændre dig? Så kan jeg varmt anbefale at deltage på et forløb hos Mette. Jeg bruger teknikkerne hverdag i mit liv og har i øvrigt aldrig sovet bedre efter det. Man får et godt teoretisk fundament, nogle rigtige gode indspilninger med Mettes behagelige stemme og oplevelser for livet.

Lene W. Rasmussen

Med mindfulness og med mindfulness meditation
får du en metode...

Weekendkursus i mindfulness meditation - lær at meditere

Om Mette Weinreich

Jeg er uddannet mindfulnessinstruktør med en 1-årig uddannelse hos Helhedspsykologi ved psykolog Emil Noll og certificeret Matzau Stresscoach ved Matzau Erhvervspsykologer. 

Jeg har efterhånden afholdt i nærheden af 20 kurser i mindfulness meditation som korte weekends workshops, lange 8-ugers stressreduktionskurser og 4-ugers fortsætterhold. Dertil workshops i mindfulness meditation bestilt af virksomheder. 

Jeg har i over 15 år beskæftiget mig med vane- og adfærdsændring igennem øget opmærksomhed, indsigt og bevidsthed. Jeg har beskæftiget mig med ændring af adfærd og vaner på både det motoriske, mentale og følelsesmæssige plan. 

Det er mit ønske at hjælpe andre med at finde hjem til en ro og centrering i dem selv og gradvist opdage, hvordan livet kan favnes og mestres igennem bevidst opmærksomhed.

Jeg er optaget af at fusionere høj faglighed med menneskelighed og intuition.

Det er min overbevisning, at vi mennesker trives, er gladest og bruger os selv bedst, når vi tillader os at fylde livet med det, der er i overensstemmelse med vores værdier og rør sig i hjertet.

Når vores retning i livet udgår fra vores intuition og hjerte, kan vi bruge os selv uden at blive drænet, men i stedet få energi og blive fyldt op.

I mit eget liv har jeg gennemlevet svær stress på grund af længerevarende livskriser og ved fra personlig erfaring, hvordan krop og  sind påvirkes af både hverdagens og livets omskiftelighed.

Jeg har en daglig meditationspraksis og en dyb forståelse af, hvad mindfulness og meditation kan skabe af forandringer i måden livet opfattes og leves på. 

Har du spørgsmål til kurserne eller til mindfulness, er du meget velkommen til at kontakte mig.